Homepage
Shockwave: doeltreffend bij chronische klachten

Shockwave: doeltreffend bij chronische klachten

Heeft u last van een tenniselleboog, hielspoor, achillespees, schouderverkalking of chronische peesklachten? Mogelijk heeft u diverse behandelmethoden geprobeerd maar blijft u klachten houden. Een succesvolle methode om deze pijn te behandelen is Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT, afgekort Shockwave).

De techniek
Shockwave therapie is een techniek waarbij de fysiotherapeut met schokgolven (geluidsgolven) pijnlijke zones behandelt. Deze (hoogenergetische geluidsimpulsen verplaatsen zich via een apparaat vanaf de buitenkant van het lichaam (extracorporaal) naar het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie van het pijnlijke gebied. Zo wordt het lichaam gestimuleerd om te herstellen en neemt de pijn af. Direct na de behandeling voel je dat de pijn verminderd is en dat je beter kunt bewegen. Shockwave therapie is een manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te prikkelen.

De behandeling
Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut het pijnlijk gebied middels echografie. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan de shockwave.

Afhankelijk van de locatie van de klacht en de mate van irritatie van het weefsel moet een behandeling 3-4 keer herhaald worden.