Homepage

01-07-2021

Teirlinck Fysiotherapeuten wordt overgedragen aan PMC Halderberge

~~OUDENBOSCH - Teirlinck Fysiotherapeuten wordt overgedragen aan PMC Halderberge. Teirlinck Fysiotherapeuten is in 2009 opgericht door Jos en Ria Teirlinck. Na het overlijden van Jos heeft Ria zelfstandig de praktijk voortgezet. Nu gaat ze na 45 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut per 1 juli met pensioen. 
Met veel toewijding heeft Ria zich vanaf 1990 toegelegd op de specialisatie bekkenfysiotherapie. Zij heeft deze specialisatie in Oudenbosch en omgeving op de kaart gezet en heeft voor haar patiënten veel betekend. Ze hoopt dat mensen met bekkenbodemklachten, zoals urineverlies, problemen met ontlasting, pijn aan de stuit en pijn bij vrijen daar niet mee blijven lopen en de stap naar de bekkenfysiotherapeut zetten.

Vanaf 1 juli geeft Ria het stokje door aan de praktijk voor fysiotherapie PMC Halderberge. De specialisatie bekkenfysiotherapie zal door Lizet de Vries voortgezet worden. Lizet is onder andere bekkenfysiotherapeut en heeft het afgelopen half jaar regelmatig met Ria samengewerkt om een soepele overgang mogelijk te maken. De vestiging aan de A. Koenestraat blijft geopend. Via deze weg bedankt Ria haar patiënten en verwijzers voor het vertrouwen en de fijne contacten. Wij wensen Ria uiteraard fijne jaren en een goede gezondheid.

Voor verdere informatie zie onze website www.pmc-halderberge.nl  of bel ons: T; 0165-313166
 

10-06-2021

VACATURE PMC

Ben jij de fysiotherapeut die wij zoeken?

TEAM PMC Halderberge zoekt opnieuw versterking!

PMC Halderberge fysiotherapie zoekt per zo snel mogelijk een enthousiaste fysiotherapeut voor ongeveer 24 uur per week. Wat verwachten wij van je? Je bent algemeen practicus en je vindt het prettig om in teamverband te werken. Je bent proactief en vult je dossiers volgens de HKZ normen en KNGF richtlijnen in. Verder ben je geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie en sta je open voor continue verbetering van de fysiotherapeutische zorg binnen onze praktijk.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een prettige en open werksfeer waarin eigen initiatieven erg worden gewaardeerd. Verder werk je samen met 11 enthousiaste collega’s en 2 secretaresses. Vind jij het tof om in een team te werken met gespecialiseerde fysiotherapeuten, die jou ook kunnen ondersteunen in het verder optimaliseren van je eigen skills?

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Johan Savelkouls. Wij zijn beschikbaar op 0165-313166 of mail voor een belafspraak naar info@pmc-halderberge.nl. Direct solliciteren? Stuur je sollicitatiebrief met CV voor 30 juni naar; PMC Halderberge Management Bosschendijk 165b 4731 DD Oudenbosch of digitaal naar: info@pmc-halderberge.nl We ontmoeten je graag!
 

28 juli 2020

Parkeerplaatsen PMC Halderberge Bosschendijk

Parkeerplaats weer bereikbaar.

Sinds deze week zijn de huizen naast onze praktijk aan de Bosschendijk opgeleverd. Hiermee is ook het parkeerterrein aan de achterzijde uitgebreid en weer bereikbaar.  Vanaf de Bosschendijk aan de voorzijde en indien te voet of met de fiets ook vanaf de Broeder Christofoorlaan.

Wij verzoeken u  indien u met de auto komt, deze in de door ons gerealiseerde parkeervakken te parkeren aan de voorzijde, zijkant en achterzijde van ons pand en niet in de parkeervakken voor de huizen van de bewoners.

Alvast bedankt
Team PMC Halderberge

01-05-2020

Verantwoord opschalen fysiotherapeutische zorg.

Beste Patient,

Zoals u mogelijk in de media heeft vernomen mogen we de praktijk weer gaan openen.
Onze praktijk is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast volgen al onze medewerkers een hygiëneprotocol om besmettingsrisico’s te beperken.

Bent u reeds bij ons onder behandeling dan neemt uw behandelend therapeut contact met uw op. Indien dit onverhoopt niet mocht gebeuren willen wij u vragen om contact op te nemen met de praktijk.

Onze beroepsgroep heeft op basis van de adviezen en informatie van VWS en de richtlijnen van het RIVM een advies en stroomschema opgesteld. De therapeut beoordeelt zelf, telefonisch of online, de noodzaak en actualiteit van een paramedische hulpvraag.
Indien een fysieke behandeling nodig is willen wij u vragen om onderstaande gedragsregels in acht te nemen.

GEDRAGSREGELS IN DE PRAKTIJK:
-Neem uw eigen handdoek mee
-Reinig bij binnenkomst uw handen
-Kom niet eerder naar binnen dan 5 min. voor uw afspraak
-Houd 1,5 mtr. afstand
-Houd u aan de aangegeven looproute
-Spoel toilet door met gesloten deksel

GEDRAGSREGELS  in de OEFENZAAL
-MAX 6 patiënten in zaal
-Reinig uw handen bij binnenkomst
-Neem eigen handdoek mee
-Neem eigen drinkfles mee
-Houd 1,5 meter afstand
-Koffiezet apparaat buiten gebruik
-Douche buiten gebruik

Op basis van het schema opgesteld door onze beroepsgroiep zal onze therapeut beoordelen of een behandeling noodzakelijk is.
Bedankt voor uw begrip!


Team PMC Halderberge.
 

 

6 april 2020

COVID 19 Wij BLIJVEN BEREIKBAAR


Op advies van het RIVM, de GGD en onze beroepsvereniging het KNGF kunnen in onze praktijk tot 28 april  geen face to face behandelingen.plaatsvinden.

Alleen acute zorg mag onder strikte voorwaarden en in overleg met ons verleend worden.

U kunt wel op afstand behandeld worden middels videobellen waarin  u  gespecificeerde adviezen en instructies van  ons krijgt hoe om te gaan met uw klachten van het bewegingsapparaat . 

Wij adviseren u tevens om de fysiocheck te doen. Dit kan via onze home pagina op het blokje "hierhebikpijn.nl". na het invullen van vragenlijsten kunnen wij u via MijnZorgApp een specifiek op uw klachten gericht oefenprogramma voorschrijven.  

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. T 0165-313166 of via e-mail; info@pmc-halderberge.nl 
 

 

30 maart 2020

Online Fysiotherapie Check


Last van uw rug, knie, schouder en vraagt u zich af, wat nu? 

Doe de online fysiotherapie check via; hierhebikpijn.nl
Vul via de site ; hierhebikpijn.nl  een vragenlijst in die aansluit op uw klachten. Wij kunnen u dan zo snel mogelijk informeren welke oefeningen of instructies voor u geschikt zijn, hetzijj via beeldbellen hetzij via het verzenden van oefeningen via MijnZorg app.

De vragenlijsten hebben betrekking op velerlei soorten klachten van het bewegingsapparaat..

 

18-03-2020

Update corona: PMC Halderberge blijft geopend (iom beroepsgroep KNGF).

~~PMC Halderberge blijft geopend.

Onze beroepsorganisatie het KNGF heeft in overleg met het ministerie van WVS aangegeven dat het van belang is dat wij als fysiotherapeut voor u bereikbaar blijven om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren.
Dit met name ook om de acute zorg  die door de huisartsen en ziekenhuizen geleverd wordt in stand te houden. Wij kunnen voor u een primair aanspreekpunt zijn voor klachten van het bewegingsapparaat, zodat huisartsen en medisch specialisten niet nog meer belast worden.
Uiteraard blijven wij nauwlettend de adviezen vanuit het RIVM  opvolgen.

Aangezien patiënten met COPD een verhoogd risico hebben, worden deze momenteel niet behandeld.
 

15-03-2020

Update mbt COVID-19 (corona)

Belangrijke informatie!

Beste patiënten van PMC Halderberge,

Onze praktijk volgt nauwlettend de aanbevelingen van het RIVM inzake het Corona beleid.

Momenteel geldt het volgende advies van het RIVM: Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts en mijd sociaal contact.

Wij zullen er alles aan doen om onze zorg zoveel mogelijk te kunnen blijven bieden aan u.

Indien u geen klachten heeft, kunt u gewoon naar de praktijk komen voor uw behandeling. Bij milde klachten, hoesten of koorts willen we u vragen om uw behandeling af te zeggen/ te verplaatsen.

Op de praktijk heeft u de mogelijkheid uw handen te wassen en te desinfecteren. We willen u vragen dit ook zo veel mogelijk te doen.

Veel sterkte in deze lastige periode en let goed op elkaar!

Team PMC

07-01-2020

Afscheidsreceptie NIenke Janse

Nienke stopt per 1 januari 2020
Afscheidsreceptie op 07 februari 2020 van 16:00 tot 19:00
Locatie: Brasserie Tivolie, Jezuitenplein 33 te Oudenbosch.


Beste lezer,

Of u deze brief nu leest als patiënt, ouder van een kind, collega of verwijzer, de boodschap blijft dezelfde..………
Na  40 jaar werkzaam te zijn geweest als kinderfysiotherapeut in onze praktijk PMC Halderberge en Juzt zal Nienke haar werkzaamheden gaan beëindigen. 20 december zal haar laatste werkdag in onze praktijk zijn.

Nienke heeft zich als mede oprichtster van onze praktijk in al die jaren vol overgave en met passie ingezet voor haar werk als kinderfysiotherapeut  en als maatschapslid.  Mede dankzij haar inzet is de praktijk uitgegroeid tot een volwaardige praktijk met diverse specialisaties binnen de kinderfysiotherapie.
Voor velen is zij een baken van rust, vertrouwdheid, kennis en toewijding voor haar vaak jonge kwetsbare patiënten geweest,  een luisterend oor voor de ouders van die kinderen, een coach en mentor voor alle collega’s en medewerkers in onze praktijk en voor de  kinderfysiotherapeuten in het bijzonder.
Wij gaan Nienke missen maar wij wensen haar uiteraard en van harte nog een lange en gezonde toekomst tegemoet.

Namens alle medewerkers van PMC Halderberge

15-07-2019

Vacature oedeemfysiotherapeut

Oedeemfysiotherapeut

PMC Halderberge fysiotherapie zoekt per 1 oktober
Een enthousiaste oedeemfysiotherapeut (i.o.)voor 16- 24 uur per week.
(aantal uren en dagen in overleg).
Dienstverband: In eerste instantie wordt een contract aangeboden voor bepaalde tijd van 1 jaar.

Wat verwachten we van je?
Naast je functie als oedeemfysiotherapeut, werk je ook als algemeen fysiotherapeut en begeleid je o.a.  patiënten met COPD.  Je vindt het prettig om in teamverband te werken. Je bent pro-actief en vult je dossiers volgens de HKZ normen en KNGF richtlijnen in. Je bent geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie.

Wat bieden wij?
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden ( o.a. salaris op basis van percentage van je omzet,  vergoeding scholing), een prettige en open werksfeer waarin eigen initiatieven worden gewaardeerd  Je werkt samen met 11 enthousiaste collega’s en 2 secretaresses.

Wil je meer weten?
Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Kees Westdorp of Ellen Vriens-Vissenberg. zij zijn beschikbaar op 0165-313166 of mail voor een belafspraak naar info@pmc-halderberge.nl


Solliciteren
Stuur je sollicitatiebrief met CV voor 1 september naar;
PMC Halderberge
Management
Bosschendijk 165b
4731 DD Oudenbosch

16-12-2018

Etalagebenen

Thomas Hack heeft afgelopen maand de basiscursus PAV (perifeer arterieel vaatlijden) gevolgd en is tevens vanaf heden aangesloten bij het ClaudicatioNet.
ClaudicatioNet therapeuten bieden o.a gesuperviseerde looptherapie aan patiënten met PAV, in de volksmond ook wel "etalagebenen" genoemd en onderscheiden zich door het begeleiden van patiënten in het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl.

Team PMC blijft zich contant verder ontwikkelen om de beste zorg te kunnen bieden aan onze bezoekers!

26-09-2018

Unai Kest Memorial Run

!!Unai Kest Memorial Run!!

Doe jij namens PMC Halderberge mee aan de Unai Kest Memorial run op zaterdag 13 oktober 2018?
Per aangemelde deelnemer zal PMC Halderberge 5,- doneren aan de organisatie van de Memorial Run.

Je steunt hiermee toekomstig onderzoek naar kanker!

Geef je op aan onze balie, via info@pmc-halderberge.nl of bel 0165-313166 om je aan te melden én ontvang bij je deelname een hardloopshirt!

Samen lopen we voor meer onderzoek, kennis en mogelijke behandeling tegen kanker.

Team PMC Halderberge

22-08-2018

Thomas en Johan...gefeliciteerd met de Mastertitel!

Masters, masters en nog eens masters

Thomas en Johan zijn inmiddels afgestudeerd!
Thomas heeft zich gespecialiseerd in de Manuele therapie (MSc.) en Johan in de Psychosomatische fysiotherapie (MSc.)

Bij PMC Halderberge hechten we veel waarde aan het leveren van hoog kwalitatieve patiëntenzorg! Zo zijn er binnen ons team veel collega's die zich verder hebben gespecialiseerd en een Master opleiding hebben afgerond, om zo de best mogelijke zorg voor onze cliënten te kunnen genereren!

Alle master specialisaties voor u op een rijtje:
Nicky Masseurs: Master Sportfysiotherapie.
Kees Westdorp: Master Manueel en Oncologie.
Nienke Janse: Master Kinderfysiotherapie
Ellen Vriens: Master Manueel en Psychosomatiek
Loes Buijs: Master Kinderfysiotherapie
Sabine v.d Meer: Master Kinderfysiotherapie
Niels van Sundert: Master Sportfysiotherapie (i.o)
Lizet de Vries: Master bekkenfysiotherapie (i.o)

Wilt u meer informatie of wilt u graag een afspraak bij één van onze specialisten?
Bel 0165-313166

14-08-2018

Vernieuwde Airco!!

Ideale omstandigheden voor uw revalidatie bij PMC Halderberge!

Bij PMC Halderberge is de zaaltemperatuur lekker koel! Ook is binnen de praktijk iedere behandelkamer voorzien van een airco-unit, wat met deze temperaturen natuurlijk heeeeel erg fijn is!

PMC Halderberge brengt u ook met tropische temperaturen in beweging! (zonder een oververhit lijf ; )

17-08-2017

Bereikbaarheid PMC-Halderberge ivm wegwerkzaamheden

In verband met werkzaamheden aan de Bosschendijk zijn we vanaf week 34 niet te bereiken langs de voorzijde van het pand. U kunt de navigatie instellen Broeder Christofoorlaan 9. Tussen huisnummer 7 – 9 loopt een weg, als u deze inrijdt komt u op onze parkeerplaats aan de achterzijde.

 

25-07-2017

Master Kees Westdorp!!

Kees Westdorp is eind juni afgestudeerd als Master in Science (MSc) Oncologie fysiotherapeut.
Daar zijn wij als Team PMC Halderberge natuurlijk erg trots op.

​Chapeau Kees!!

Team PMC blijft zich constant verder ontwikkelen om de beste zorg te kunnen bieden aan onze patiënten. PMC Halderberge brengt je in beweging!

20-01-2017

Sollicitatieprocedure telefoniste/receptioniste gesloten.

Per heden 20 januari 2017 is de sollicitatieprocedure voor een administratief medewerkster voor onze praktijk gesloten. 

Indien u heeft gereageerd op onze vacature zal er spoedig met u contact worden opgenomen.

19-12-2016

Vacature telefoniste/receptioniste

Voor onze praktijk voor fysiotherapie PMC Halderberge in Oudenbosch zijn wij voor 16 uur/week op zoek naar een vriendelijke telefoniste/receptioniste (m/v) die het fijn vindt om dienstverlenend onze patiënten te woord te staan .

Wij zijn een moderne groepspraktijk met 3 vestigingen. Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team van 14 medewerkers.

Ben jij representatief, hartelijk, werk je graag in teamverband en zit service verlening in jouw DNA. Dan zijn wij op zoek naar jou.
De werkzaamheden bestaan uit:
- het beantwoorden van de telefoon
- het ontvangen van de patiënten aan de balie
- agendabeheer, het inplannen van de patiënten
- lichte administratieve werkzaamheden.
- ervaring in de gezondheidszorg is een pré

Functie-eisen:
- MBO opleiding
- minimaal 1 jaar ervaring in vergelijkbare functie
- goede beheersing van de Nederlandse taal
- flexibel
- vriendelijk
- stressbestendig
- Bekend met Word en Excel.


Spreekt deze functie jou aan en vind je het leuk om het visitekaartje te zijn van onze organisatie, reageer dan snel op onze vacature
Je kunt je CV met een korte motivatiebrief mailen  naar info@pmc-halderberge.nl
Acquisitie voor deze functie wordt niet op prijs gesteld.

02-03-2016

Cursus Mindfulness PMC Halderberge

Moe? Slecht slapen? Piekeren? Stress? Niet lekker in je vel? Onrust? Verlang je naar rust en ontspanning?

Dan biedt PMC-Halderberge mogelijk een oplossing.


Op 15 maart aanstaande start bij PMC-Halderberge een cursus Mindfulness. Deze cursus omvat 8 bijeenkomsten van ieder 2,5 uur waarin je de mogelijkheid wordt geboden om tot rust te komen in je zelf.
Tijdens de training leer je om te gaan met onrust, lichamelijke spanning, stress en kun je ervaringen uitwisselen. Je krijgt toegang tot een e-Health module, waarin de oefeningen overzichtelijk worden aangeboden.

Meer informatie over deze cursus kun je inwinnen bij Ellen Vriens, bereikbaar op ons praktijknummer: 0165-313166 of via ellenvriens@pmc-halderberge.nl

PMC Halderberge brengt u in beweging!
 

01-03-2016

Gratis echospreekuur te Klundert

In verband met de recentelijke opening van deze locatie willen we u de mogelijkheid geven om gebruik te maken van gratis inloopspreekuur echografie. U kunt geheel vrijblijvend binnenlopen en krijgt advies omtrent uw klacht.

Fysiotherapie: Gratis inloopspreekuur echografie!
Dinsdag 15 maart van 20.00 – 21. 00 uur
Donderdag 17 maart van 18.00- 19.00 uur

In onze vestiging DE NIERVAERT te KLUNDERT HEEFT U KLACHTEN VAN UW KNIE, ENKEL, ELLEBOOG OF SCHOUDER; met ECHOGRAFIE KUNNEN WIJ EEN GERICHTE DIAGNOSE STELLEN. KOM DUS VRIJBLIJVEND LANGS VOOR EEN ADVIES.

24-02-2016

Vacature Fysiotherapie vanaf 11-04-2016

Waarneming/vacature (sport)fysiotherapie. Een van onze collega’s gaat op 11 april met zwangerschapsverlof. We zijn voor deze periode dan ook op zoek naar een enthousiaste collega met affiniteit voor (sport)fysiotherapie die haar uren kan waarnemen. De waarneming betreft ongeveer 30 uur. Afhankelijk van ontwikkelingen binnen de praktijk is er de mogelijkheid tot een langer dienstverband voor een nog nader te bepalen aantal uren. Graag uw reactie naar nickymasseurs@pmc-halderberge.nl

06-11-2015

Zorgverzekering 2016

Wist u dat 55% van alle consumenten een aanvullend pakket bij de zorgverzekeraar afsluit vanwege de aanvullende vergoeding voor de fysiotherapie?

NOG belangrijker om te weten is welke zorgverzekeraar goed bij u past, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan als het gaat om het gebruik van fysiotherapeutische zorg in 2016.

Medio November presenteren de verschillende zorgverzekeraars hun nieuwe zorgpaketten. Wij houden u natuurlijk op de hoogte. Blijf een kijkje nemen op onze facebook pagina en website, wij helpen u graag verder!


PMC Halderberge brengt u in beweging!

 

24-03-2015

PMC Halderberge onderdeel van kwaliteitsnetwerk!

Sinds 1 februari 2015 is PMC Halderberge aangesloten bij de landelijke keten “Fys'Optima”. Dit is het grootste landelijke kwaliteitsnetwerk van fysiotherapiepraktijken. Alleen praktijken die zich onderscheiden middels hoogstaande service, transparantie en kwaliteit kunnen deelnemen aan dit netwerk. Het is geen toeval dat een steeds grotere groep patiënten kiest voor een “Fys'Optima” praktijk.

24-02-2015

PMC Halderberge wordt door patiënten beoordeeld met een 8.9

PMC halderberge heeft over geheel 2014 bij alle behandelde patiënten een anonieme enquete uitgezet om de klantervaringen te meten. Deze gegevens zijn verwerkt door een onafhankelijk meetbureau. PMC Halderberge is over geheel 2014 beoordeeld met een 8.9

05-02-2015

Mijlpaal Hans Janse

Vrijdag 9 januari hebben velen de afscheidsreceptie van onze collega Hans Janse bezocht. Hans kijkt terug op een zeer geslaagde, drukbezochte en gezellige middag.

Onder de bezoekers bevonden zich veel patiënten, artsen en collega fysiotherapeuten uit de omgeving.
Allemaal mensen die Hans een warm hart toedragen. Onder het genot van een hapje en een drankje werden vele herinneringen opgehaald en uitvoerig getoast op een nog lang en gezond leven na het bereiken van deze mijlpaal.

Nogmaals Hans, geluk gewenst.
 

23-01-2015

(Chronische) peesblessures

PMC Halderberge heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het behandelen van peesblessures. Eerst vindt  er diagnostiek plaats aan de hand van een echo. Deze echografie brengt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld en hierdoor kunnen we het stadium van de peesproblematiek vaststellen.  Indien nodig kan er vervolgens met Shockwave worden behandeld.
Shockwave therapie is een manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te prikkelen.
 

03-12-2014

Spreekuur Victoria '03

Het afgelopen seizoen hebben we veel leden kunnen helpen door middel van het inloopspreekuur dat heeft plaats gevonden in de behandelruimte op ieder maandagavond. Ook dit seizoen zijn we weer iedere maandagavond aanwezig van 17:30 tot 18:30.
Dus mocht je als trainer, leider of speler een vraag hebben omtrent een blessure dan kun je geheel vrijblijvend binnenlopen en zal een sportfysiotherapeut je te woord staan.

Met sportieve groeten,

Team PMC Halderberge

22-10-2014

Spreekuur Mixed Hockey Club Oudenbosch


Inmiddels verzorgt PMC Halderberge voor het tweede seizoen een inloopspreekuur voor alle leden van MHCO. Dus mocht u als trainer, leider of speler een vraag hebben omtrent een blessure dan kunt u geheel vrijblijvend binnenlopen en zal een (sport)fysiotherapeut u te woord staan.

Het spreekuur op de zaterdagochtend is komen te vervallen en vanaf nu kunt u terecht op de maandagavond vanaf 20:15 tot 21:00 in het clubhuis.

Met sportieve groeten.

Team PMC Halderberge.


 

28 juli 2014

Nieuwe website

Na een gedegen voorbereiding en hard werken is het dan zover. Onze nieuwe website staat live en we zijn er trots op! De website laat zien wie we zijn, wat we doen en dat we vooruit blijven gaan. Met als doel om u als patiënt zo optimaal mogelijk te bedienen. Wij nodigen u van harte uit onze website te bezoeken en te bekijken. Natuurlijk vernemen wij ook graag wat u ervan vindt. U kunt uw mail sturen naar info@pmc-halderberge.nl.