Homepage
Manuele therapie: een andere uitkomst
Manuele therapie: een andere uitkomst

Manuele therapie: een andere uitkomst

Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie hulp bieden. Deze vorm van therapie kent een aantal specifieke technieken die de gewrichten beter kunnen laten functioneren en uw houding en beweging kunnen verbeteren. Voordeel is dat de effecten van de behandeling vaak direct merkbaar zijn.

Uitkomst bij pijn
Wanneer u een geblokkeerd of stijf gewricht heeft, kan de manueel therapeut met mobilisatie(langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere, kortere beweging) deze weer in beweging brengen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; het gewricht voelt beter en soepeler.

Gespecialiseerd en gericht
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie, een opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Op deze manier heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor iedereen een gerichte oplossing op maat voorstellen.