Homepage
Flexchair movement
Flexchair movement

Flexchair movement

Sinds november 2008 maken wij gebruik van het flexchairmovement concept. Met dit unieke concept traint u op een specifieke manier uw rug door middel van een gepatenteerd zitmeubel en visuele feedback op een beeldscherm.

Deze trainingsvorm is uitermate geschikt en speciaal ontwikkeld voor mensen met instabiliteitklachten van de rug welke gepaard gaan met pijntoename bij langer zitten,staan of werkzaamheden in voorovergebogen houding. Doel is het verhogen van de stabiliteit van de wervelkolom.

De Persoonlijke Actieve Rugbescherming (PAR)
De PAR is een totaalconcept dat bestaat uit testen,training en het gebruik van het ingenieuze zitmeubel de FLEXCHAIR. Met dit concept werken wij samen met u aan een optimale conditie van uw rug. Voor een succesvolle training maken we gebruik van de flexchair. Met de bijzondere gepatenteerde constructie geeft de flexchair, in tegenstelling tot welk zitmeubel dan ook, een unieke bewegingsvrijheid. Hierdoor sluit de flexchair naadloos aan op de natuurlijke en gezonde werking van uw rug.

De PAR begint altijd met een PAR-test. Deze bestaat uit een programma van metingen dat wordt uitgevoerd met een speciale versie van de flexchair. In combinatie met een computer laat de flexchair zien wat uw aandachtspunten zijn bij het zitten. De beoordeling van de PAR-test is het vertrekpunt van een persoonlijke actieve rugbescherming voor het voorkomen en/of oplossen van rugklachten.
Middels het flexchair concept wordt specifiek de samenwerking tussen de buikspieren en de diepe rugspieren verbeterd en getraind. Dit verbetert de stabiliteit van de wervelkolom.

Beweging
De Flexchair bestaat uit een voet en uit een zitting en heeft geen rugleuning en armsteunen.
Het geheim zit’m in de twee kogelgewrichten die bewegingen toelaten in alle richtingen.
De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.
Bewegend zitten heeft veel voordelen. Overtuig uzelf. Probeer de Flexchair uit.

Actief zitten
Om op de Flexchair te kunnen "zitten" moet de rug in een goede basisconditie zijn. Een groeiende groep specialisten weet alles van de Flexchair en het belang hiervan voor de gezondheid van de rug.
De PAR test - meten is weten - geeft aan of er basisconditie is om de Flexchair optimaal te kunnen gebruiken.

Onbewust elke dag sterker en gezonder worden
Bij voldoende vaardigheid is de Flexchair een verademing en een genot om op te zitten. Bij het gebruik van de Flexchair worden de rug en buikspieren getraind, die door onze zittende cultuur niet meer gebruikt worden en verloren gaan. Door het trainen van deze spieren wordt de pijnlijke/stijve rug genezen en worden klachten in de toekomst voorkomen.
Zie voor meer informatie: www.flexchairmovement.nl